LCA procedure en aanleveren documentatie

INSIDE/INSIDE maakt gebruik van de LCA-methode om de ecologische voetafdruk van interieurproducten en projecten inzichtelijk te maken. De uitkomst van een LCA berekening, de milieuimpact, wordt getoond in EPD's (Environmental Product Declaration). In onderstaande documentatie, bedoeld voor LCA specialisten, staat beschreven aan welke eisen en criteria de LCA berekening én de EPD moet voldoen om in de INSIDE/INSIDE database opgenomen te worden. Hiermee kunnen wij garanderen dat productinformatie en bijbehorende milieugegevens op een eerlijke manier met elkaar vergeleken kunnen worden.

Ten behoeve van het aanleveren van de juiste milieugegevens dient u gebruik te maken van onderstaande Horizontale Product Category Rules, de specifieke Verticale Product Category Rules en bijbehorend Review Procedure. Tevens dienen de EPD's als JSON bestand te worden aangeleverd conform omschrijving via onderstaande link. Onderstaande informatie dient u te overleggen met uw LCA specialist, bij vragen kunt u contact met ons opnemen via info@insideinside.nl

Controle bestaande EPD's

Beschik je al over EPD’s van maar ben je er niet zeker van of deze volledig zijn, voldoen aan de PCR’s en/of richtlijnen van INSIDE/INSIDE? Dan kun je deze laten controleren. INSIDE/INSIDE zal jouw EPD’s dan door één van de erkende LCA experts laten toetsen en ter controle aan onze Technische Commissie voorleggen. Je ontvangt dan een reactie met daarin goedkeuring of een advies met daarin aangegeven welke aanpassingen gedaan moeten om wel te voldoen. Tevens kunnen wij je dan in contact brengen met een LCA expert die deze aanpassingen eventueel zou kunnen doen. De kosten voor deze controle zijn €600,- excl BTW, hiermee kunnen wij de kwaliteit en snelheid van deze check garanderen. Neem contact op via info@insideinside.nl om dit verzoek in te dienen of meer informatie te ontvangen.

Horizontale Product Category Rules

Verticale Product Category Rules

Aankondiging wijziging Normering EN 15804:A1 naar EN 15804:A2

De norm voor het opstellen van de EPD’s voor bouwproducten, de EN 15804:A1, wordt momenteel aan PEF aangepast. Dit proces zal naar verwachting in 2020 worden ingevoerd. Na een bepaalde tijd (nog vast te stellen) zullen we u vragen de aangeleverde data te vervangen door nieuwe gegevens op basis van de nieuwe versie van de bouwproducten norm (EN 15804:A2). Lees hieronder de memo ter verduidelijking van deze wijziging.

Review Procedure

Advieslab Jeeninga, Agrodome B.V., CE Delft, Ecochain, Ecomatters, LBP|Sight, NIBE, PLUK Sustainability en SGS Search Consultancy zijn erkende reviewers, bij deze partijen kunnen de LCA's worden gereviewed. Hier vind je de lijst met de contactgegevens van deze partijen, neem contact met ons op als u toegevoegd wil worden aan deze lijst. Onderstaande documenten en de PCR's zijn van belang bij toetsing door deze partijen.

Aanleveren informatie als JSON-bestand

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening