Gielissen sluit zich aan als Kennis Partner bij duurzaamheidsplatform INSIDE/INSIDE

We zijn aan het pionieren als het gaat om verduurzamen. Kennis delen en weten waar je de kennis op kan doen is van onschatbare waarde. Toen we bij de lancering van INSIDE/INSIDE waren op de Materia in 2017 was voor ons direct duidelijk dat INSIDE/INSIDE een grote toevoeging is aan onze zoektocht. Daarnaast willen we de kennis die wij opdoen kunnen delen in het netwerk dat hierdoor ontstaat.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Als eerste hebben we onze eigen werkomgeving verduurzaamd waar dat per direct mogelijk was en de nieuwe fabriekshallen zijn gasloos gebouwd en voorzien van warmtepompinstallaties. Daarnaast is samen met externe specialisten (EPEA en C2C ExpoLAB en TheRockGroup) een roadmap opgesteld waarin we onze doelen op het gebied van duurzaamheid - binnen de eigen bedrijfsvoering én in de projecten die we uitvoeren- geformuleerd hebben. Als een van de grootste interieur- en standbouwers van Europa kunnen wij namelijk een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van onze bedrijfstak. We willen daarin zeker bij de early majority horen in de branche. Voor het verwezenlijken van de duurzaamheidsdoelen is een team opgesteld waarin we expertise opdoen en kennis borgen. Commercieel zijn we actief op zoek naar projecten waarin duurzaamheid een grote rol speelt om daar meer ervaring op te kunnen doen.

Hoe uit dit zich in uw producten?

Op dit moment heeft ruim de helft van onze projecten een -in meer of mindere mate- duurzame vraagstelling vanuit de klant. Wij zijn onze klanten proactief aan het uitdagen om het met dezelfde uitstraling en kwaliteit nog beter te doen en niet te stoppen bij enkel een FSC of PEFC keurmerk.

Als voorbeeld: bij een grote retailer vragen we om alle koffieresten te verzamelen waarvan we platen gaan persen voor nieuwe koffiemeubels, in een groot kantoor zijn alle spaanplaat deuren die uit de sloop kwamen gebruikt als onderconstructies voor de nieuwe meubels, er is een circulaire stand ontwikkeld, voor de Vlaamse overheid wordt een volledig cradle-to-cradle koffiebar ontwikkeld en we zijn enkele projecten volledig conform Well Building aan het realiseren en bij een afvalverwerker wordt de entree gerealiseerd met volledig gerecyclede materialen uit eigen afvalstroom.

Door deze projecten uit te mogen voeren kunnen wij kennis opdoen en deze delen met onze architecten en klanten om hier gezamenlijk steeds beter te in worden.

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

Omdat we het belang van een duurzame toekomst zien hebben we een bedrijfsbrede visie en missie ontwikkeld. Belangrijk daarbij is te realiseren dat wij elk interieur, elke stand en elk evenement definiëren als een ontmoetingsplaats.

Onze visie: In 2030 is elke ontmoetingsplaats gebaseerd op de grondbeginselen van een circulaire economie.

De missie die we daarbij hebben: Gielissen biedt de klant (vandaag) de mogelijk een ontmoetingsplaats te realiseren vanuit een duurzaam concept. Wie wil dit samen met ons doen? 

Afbeelding: Liander in Duiven: duurzame materiaalkeuzes en hergebruik van onder andere oude deuren als basisconstructie voor de nieuwe meubels. Interieurarchitect Fokkema&Partners

Meer nieuws

 • Remy Heijer, projectmanager INSIDE/INSIDE (DGBC) over zijn rol en de ambities van dé nieuwe duurzaamheidstool voor interieur.

  “Zodra mensen inzien dat verduurzaming geen afbreuk hoeft te doen aan gemak, comfort, esthetiek of investeringen maar dat duurzaamheid hier juist aan bijdraagt, kunnen we grote stappen gaan maken.”

  Lees meer
 • Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Lees hier het interview met Universiteit Utrecht.

  Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Wij vinden het fantastisch om te kunnen melden dat Universiteit Utrecht zich heeft aangesloten als kennispartner. Lees in het interview welke rol Universiteit Utrecht gaat innemen.

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE op Nationaal BREEAM Congres 2019: Circulair, Gezond, Klimaatadaptief en Paris Proof, nu!

  INSIDE/INSIDE was onderdeel van het nationaal BREEAM congres. Het thema dit jaar; circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof, NU! Tijdens het Congres heeft Odette Ex, één van de initiatiefnemers van INSIDE/INSIDE een lezing gegeven over haar visie op de transitie naar de circulaire economie en haar ervaring op dit gebied met betrekking...

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening