Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Lees hier het interview met Universiteit Utrecht.

Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Wij vinden het fantastisch om te kunnen melden dat Universiteit Utrecht zich heeft aangesloten als kennispartner. Lees in het interview welke rol Universiteit Utrecht gaat innemen.

Waarom heeft u gekozen om Kennis Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

De Universiteit Utrecht heeft zich als kennispartner aangesloten bij INSIDE/INSIDE omdat wij de missie van INSIDE/INSIDE graag ondersteunen. Tegelijkertijd willen we betrouwbare en onafhankelijke kennis op het gebied van duurzaam interieur ophalen. Het is daarnaast een krachtig signaal naar onze huidige leveranciers en partners van onze interieur projecten. Hiermee geven we aan dat sociale- en ecologische kernwaardes belangrijk zijn. Wij geloven dat we de duurzaamheidstransitie alleen in samenwerking verder kunnen uitbouwen. Dit partnerschap zien wij als een stap in de duurzame richting.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Universiteit Utrecht stelt duurzaamheid centraal in de uitvoering van de kerntaken en in de bedrijfsvoering. Universiteit Utrecht heeft een unieke combinatie van expertise vanuit zowel de sociale- als de natuurwetenschappen, gebundeld in het strategisch thema Sustainability. Daarmee is de universiteit bij uitstek in staat om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een duurzame samenleving. De universiteit wil bijdragen via haar onderwijs en onderzoek, maar wil ook een inspirerend voorbeeld zijn in haar bedrijfsvoering.

Hoe uit dit zich in uw vastgoed- en interieurprojecten?

Om invulling te geven aan de duurzame ambities van Universiteit Utrecht heeft de directie Vastgoed & Campus van de universiteit het ambitiedocument Toekomstbestendige Gebouwen opgesteld. De focus ligt op het creëren van vastgoed (en daarmee ook het interieur) met een toekomstbestendige kwaliteit voor zowel people, planet als profit. Hierbij gaat het niet alleen om het behoud van financiële waarde (profit), maar ook het behouden en creëren van ecologische waarde (planet) en sociale waarde (people). Door te kiezen voor toekomstbestendige kwaliteit, kunnen studenten, docenten en onderzoekers jarenlang profiteren. In het ambitiedocument staan de volgende vier ambities centraal: functioneel, gezond, energieopwekkend en circulair.

Als uitgangspunt wordt het trias energetica gehanteerd, een duurzaamheidsstrategie, die uit de volgende drie stappen bestaat:

 1. Beperk de vraag tot de werkelijke behoeften. Wees bewust van het ruimtegebruik, verminder vierkante meters in de portefeuille om structurele lasten te verlagen;
 2. Maak dat wat nodig is zo duurzaam mogelijk en gebruik hernieuwbare materialen en bronnen;
 3. Gebruik eindige bronnen bewust. Ga zuinig om met primaire bouwmaterialen, water en energie.

Meer nieuws

 • INSIDE/INSIDE op Design District 2019

  Namens INSIDE/INSIDE was onder andere Remy aanwezig op Design District. Hij zag dat duurzaamheid langzaam een begrip begint te worden in de interieur- en designbranche. "Dit was opnieuw een inspirerend evenement waar zowel leverancier als ontwerper samenkomen. Heel goed dat wij hier ons geluid hebben laten horen."

  Lees meer
 • Remy Heijer, projectmanager INSIDE/INSIDE (DGBC) over zijn rol en de ambities van dé nieuwe duurzaamheidstool voor interieur.

  “Zodra mensen inzien dat verduurzaming geen afbreuk hoeft te doen aan gemak, comfort, esthetiek of investeringen maar dat duurzaamheid hier juist aan bijdraagt, kunnen we grote stappen gaan maken.”

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE op Nationaal BREEAM Congres 2019: Circulair, Gezond, Klimaatadaptief en Paris Proof, nu!

  INSIDE/INSIDE was onderdeel van het nationaal BREEAM congres. Het thema dit jaar; circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof, NU! Tijdens het Congres heeft Odette Ex, één van de initiatiefnemers van INSIDE/INSIDE een lezing gegeven over haar visie op de transitie naar de circulaire economie en haar ervaring op dit gebied met betrekking...

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening