INSIDE/INSIDE is een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

INSIDE/INSIDE biedt architecten en vormgevers de mogelijkheid op een eenvoudige wijze zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. Een streven dat uitstekend aansluit bij de duurzaamheid doelstellingen van Kvadrat. INSIDE/INSIDE is daarom een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

Waarom heeft u gekozen om Launching Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

Milieu en duurzaamheid staan bij Kvadrat al sinds haar oprichting in 1968, hoog in het vaandel. Zowel de bedrijfsvoering als de producten die Kvadrat ontwikkelt zijn maximaal duurzaam en zo min mogelijk milieu belastend. Kvadrat is ISO 9001 en ISO14001gecertificeerd. Verder heeft Kvadrat A/S in 2013 toegezegd, de tien principes van de Verenigde Naties met betrekking tot mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding van het UN Global Compact te ondersteunen. INSIDE/INSIDE biedt architecten en vormgevers de mogelijkheid op een eenvoudige wijze zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. Een streven dat uitstekend aansluit bij de duurzaamheid doelstellingen van Kvadrat. INSIDE/INSIDE is daarom een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmt wordt.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid en hoe uit dit zich in uw producten?

Naast een maximaal duurzame bedrijfsvoering ontwikkelt Kvadrat steeds opnieuw inspirerende en duurzame producten. Producten van een hoge kwaliteit die lang mee gaan. ReWool is een uitstekend voorbeeld van de hier voor genoemde duurzame ontwikkelingen. Een prachtige, nieuwe Kvadrat stof op basis van gerecyclede wol uit de eigen Kvadrat productie. Verder is Kvadrat de motor achter REALLY. Een initiatief vanuit de UN om een bijdrage te leveren aan een toepassing van de enorme hoeveelheid textiel afval die wereldwijd aanwezig is. Really. is een circulair product dat in de vorm van Felt en een Board leverbaar is. Really. wordt geproduceerd op basis van;

 • Cotton White = recycled witbedlinnen)
 • Wol Natural = ongekleurde wol, een restproduct van de Kvadrat wollen stoffen productie
 • Wol Slate = gekleurde wol, een restproduct van de Kvadrat wollen stoffen productie
 • Cotton Blue = Snijafval uit de jeans industrie

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

Milieu en duurzaamheid maken deel uit van de Kvadrat bedrijfscultuur en de bedrijfswaarden. Zoals Kvadrat al vanaf haar oprichting groot belang aan duurzaamheid hecht, zal dit ook in de toekomst het geval zijn. Door telkens vanuit deze vaste waarden te denken en handelen, wil Kvadrat niet alleen haar leidende positie als stoffen fabrikant verder uitbouwen maar ook zeker haar leidende positie op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen.

Meer nieuws

 • INSIDE/INSIDE op Design District 2019

  Namens INSIDE/INSIDE was onder andere Remy aanwezig op Design District. Hij zag dat duurzaamheid langzaam een begrip begint te worden in de interieur- en designbranche. "Dit was opnieuw een inspirerend evenement waar zowel leverancier als ontwerper samenkomen. Heel goed dat wij hier ons geluid hebben laten horen."

  Lees meer
 • Remy Heijer, projectmanager INSIDE/INSIDE (DGBC) over zijn rol en de ambities van dé nieuwe duurzaamheidstool voor interieur.

  “Zodra mensen inzien dat verduurzaming geen afbreuk hoeft te doen aan gemak, comfort, esthetiek of investeringen maar dat duurzaamheid hier juist aan bijdraagt, kunnen we grote stappen gaan maken.”

  Lees meer
 • Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Lees hier het interview met Universiteit Utrecht.

  Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Wij vinden het fantastisch om te kunnen melden dat Universiteit Utrecht zich heeft aangesloten als kennispartner. Lees in het interview welke rol Universiteit Utrecht gaat innemen.

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening