INSIDE/INSIDE is een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

INSIDE/INSIDE biedt architecten en vormgevers de mogelijkheid op een eenvoudige wijze zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. Een streven dat uitstekend aansluit bij de duurzaamheid doelstellingen van Kvadrat. INSIDE/INSIDE is daarom een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

Waarom heeft u gekozen om Launching Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

Milieu en duurzaamheid staan bij Kvadrat al sinds haar oprichting in 1968, hoog in het vaandel. Zowel de bedrijfsvoering als de producten die Kvadrat ontwikkelt zijn maximaal duurzaam en zo min mogelijk milieu belastend. Kvadrat is ISO 9001 en ISO14001gecertificeerd. Verder heeft Kvadrat A/S in 2013 toegezegd, de tien principes van de Verenigde Naties met betrekking tot mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding van het UN Global Compact te ondersteunen. INSIDE/INSIDE biedt architecten en vormgevers de mogelijkheid op een eenvoudige wijze zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. Een streven dat uitstekend aansluit bij de duurzaamheid doelstellingen van Kvadrat. INSIDE/INSIDE is daarom een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmt wordt.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid en hoe uit dit zich in uw producten?

Naast een maximaal duurzame bedrijfsvoering ontwikkelt Kvadrat steeds opnieuw inspirerende en duurzame producten. Producten van een hoge kwaliteit die lang mee gaan. ReWool is een uitstekend voorbeeld van de hier voor genoemde duurzame ontwikkelingen. Een prachtige, nieuwe Kvadrat stof op basis van gerecyclede wol uit de eigen Kvadrat productie. Verder is Kvadrat de motor achter REALLY. Een initiatief vanuit de UN om een bijdrage te leveren aan een toepassing van de enorme hoeveelheid textiel afval die wereldwijd aanwezig is. Really. is een circulair product dat in de vorm van Felt en een Board leverbaar is. Really. wordt geproduceerd op basis van;

 • Cotton White = recycled witbedlinnen)
 • Wol Natural = ongekleurde wol, een restproduct van de Kvadrat wollen stoffen productie
 • Wol Slate = gekleurde wol, een restproduct van de Kvadrat wollen stoffen productie
 • Cotton Blue = Snijafval uit de jeans industrie

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

Milieu en duurzaamheid maken deel uit van de Kvadrat bedrijfscultuur en de bedrijfswaarden. Zoals Kvadrat al vanaf haar oprichting groot belang aan duurzaamheid hecht, zal dit ook in de toekomst het geval zijn. Door telkens vanuit deze vaste waarden te denken en handelen, wil Kvadrat niet alleen haar leidende positie als stoffen fabrikant verder uitbouwen maar ook zeker haar leidende positie op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen.

Meer nieuws

 • Bedrijven zitten te springen om rekentool voor de milieubelasting van interieurs.

  Circulaire Economie Festival interviewt Odette over duurzaamheid en INSIDE/INSIDE

  Werp een blik op het programma van het Circulaire Economie Festival en je ziet opvallend veel vrouwelijke sprekers. Toeval? “Ik denk het niet. Vrouwen-energie is volgens mij op dit moment van groot belang. Zij kunnen het ‘mentale denken’ veranderen. Duurzaamheid en circulariteit haken daar feilloos op in. Ik denk dat vrouwen doordrongen...

  Lees meer
 • Maak kennis met onze launching partner Flokk, samen bouwen we aan een duurzame en gezonde toekomst!

  Met onze missie ”Making the world a better place to sit and live” zijn wij als Flokk al ruim 30 jaar pionier en trendsetter op het gebied van duurzaamheid.

  Lees meer
 • Pfleiderer, partner van INSIDE/INSIDE, deelt strategie duurzaamheid en toekomstvisie.

  Pfeiderer vindt het een goede zaak dat via INSIDE/INSIDE inzichtelijk is hoe producten vervaardigd worden, zodat de eindgebruiker exact weet wat hij of zij koopt en gebruikt. Door als Partner INSIDE/INSIDE te ondersteunen hopen zij de toekomst groen en schoon te houden voor de generaties na ons.

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening