INSIDE/INSIDE Podcast #1: 'Duurzaamheid uitrekenen in plaats van elkaar vertellen wat duurzaam is'

We werken er al een tijdje aan achter de schermen, maar nu kunnen we het eindelijk delen: INSIDE/INSIDE komt met een podcastserie! In de vierdelige serie leggen we je alles uit over het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. We gaan in gesprek met interieurdeskundigen en andere specialisten en gaan op zoek naar hoe we ons kantoor van binnen kunnen verduurzamen. Circulair kunnen maken. En gezond.

Benieuwd geworden? De eerste aflevering is nu te beluisteren via deze link.

In deze eerste aflevering zitten we aan tafel met de bedenkers en oprichters van het platform. Odette Ex, oprichter en directeur van Ex Interiors, Edwin van Noort, manager van Dutch Green Building Council en Mantijn van Leeuwen directeur van duurzaam adviesbureau Nibe.

Zij vertellen je alles over het platform én leggen je haarfijn uit hoe ook jij voor duurzaam kunt kiezen. Want, dat is immers waar INSIDE/INSIDE voor is bedoeld, "Om de informatie de we als markt aan het verzamelen zijn op één plek te ontsluiten, toegankelijk te maken voor iedereen. Zodat we de markt daar mee verder helpen." Zoals Edwin het zo mooi in de eerste podcast zegt.

Meer nieuws

 • Fokkema: "INSIDE/INSIDE is een goede tool om de communicatie over duurzaamheid met opdrachtgevers aan te gaan en bewuste keuzes te maken."​

  Fokkema & Partners Architecten steunt het initiatief van INSIDE/INSIDE als één van de middelen om duurzaamheid binnen het interieur te stimuleren. Hoog tijd om hen eens te vragen naar hun inzichten rondom architectuur, duurzaamheid en de manier waarop ze hiermee omgaan tijdens de huidige crisis. Je leest het allemaal in onderstaand...

  Lees meer
 • "De milieukostenindicator past goed bij de ambities van Rotterdam, waar een schone leefomgeving, energie- transitie en circulariteit voorop staan." - Léon Dijk, Gemeente Rotterdam

  Bij INSIDE/INSIDE geloven we ontzettend in de milieukostenindicator (MKI) bij het maken van duurzame keuzes. Hiermee wordt namelijk direct meetbaar en vergelijkbaar wat de milieu-schade is van een bepaald product én wat je moet doen om deze schade te compenseren.

  Lees meer
 • De verspreiding van het Coronavirus tegengaan in kantoorpanden: hoe pak je dat precies aan?

  Een duurzaam kantoor is niet alleen bevorderlijk voor de milieu impact, maar ook voor de gezondheid van de werknemers. In deze tijd een onderwerp waar veel van ons zich mee bezighouden. Door de COVID-19-crisis is een ‘gezond kantoor’ belangrijker dan ooit. En, hoewel we op het moment niet op kantoor werken door de nieuwe maatregelen, is dit...

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening