Pfleiderer, partner van INSIDE/INSIDE, deelt strategie duurzaamheid en toekomstvisie.

Pfeiderer vindt het een goede zaak dat via INSIDE/INSIDE inzichtelijk is hoe producten vervaardigd worden, zodat de eindgebruiker exact weet wat hij of zij koopt en gebruikt. Door als Partner INSIDE/INSIDE te ondersteunen hopen zij de toekomst groen en schoon te houden voor de generaties na ons.

Waarom heeft u gekozen om Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

Als Pfleiderer zijn wij al vele jaren overtuigd van een circulair productieproces. Milieubescherming is een stabiel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij vinden het dan ook een goede zaak dat via INSIDE/INSIDE inzichtelijk is hoe producten vervaardigd worden, zodat de eindgebruiker exact weet wat hij of zij koopt en gebruikt. Door als Partner INSIDE/INSIDE te ondersteunen hopen wij de toekomst groen en schoon te houden voor de generaties na ons.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

In de maatschappij is er de laatste tijd extra veel aandacht voor klimaatneutraal ondernemen, daarom vertellen wij je graag meer over iets wat wij als Pfleiderer al jaren doen.  De afgelopen jaren zijn wij als marktleider binnen de houtindustrie namelijk actief betrokken geweest in het creëren van het circulaire productieproces.

Hoe uit dit zich in uw producten?

Samen met onze vertrouwde partners HDF Recycling en Greenwaste zorgen wij ervoor dat gebruikt houtmateriaal gerecycled wordt tot nieuwe spaanplaten van de hoogste kwaliteit. Uiteraard stellen wij als marktleider de hoogste eisen en voeren wij dagelijks kwaliteitscontroles uit op de door ons geleverde spaanplaten. Daarnaast worden onze spaanplaten CO2 neutraal gecreëerd.

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij aan ons circulair productieproces de afgelopen jaren een optimale recycling cirkel hebben kunnen toevoegen. Dankzij dit circulaire productieproces is het mogelijk om alle houtsoorten, met uitzondering van MDF of chemisch behandelde producten, voor 100% te recyclen tot nieuwe spaanplaten. Het gerecyclede materiaal dat bij de productie van houtmateriaal wordt gebruikt komt bijvoorbeeld voort uit afgeschreven meubels, houten verpakkingen, pallets, bouw- en sloophout of overschotten van onze eigen productie.

Houtmateriaal van Pfleiderer wordt met de allernieuwste productietechnologieën vervaardigd. De kwaliteit blijft consequent hoog door een kwaliteitsbeleid conform ISO 9001. Tegelijkertijd wordt de milieuvriendelijkheid van het productieproces gegarandeerd door actief milieubeleid conform ISO 14001 en energiebeleid conform ISO 50001.

Meer nieuws

 • Lees in het interview met Jeroen Corver, Algemeen Directeur van COORS waarom zij zich als launching partner hebben aangesloten bij INSIDE/INSIDE

  COORS heeft al meer dan 10 jaar ‘duurzaamheid’ hoog op de agenda staan. In al ons handelen moet dit onderwerp terugkomen. Wij vinden het initiatief van INSIDE/INSIDE vooruitstrevend, omdat de milieu- en gezondheidsimpact van het interieur op een snelle, eenduidige en overzichtelijke manier in te zien is.

  Lees meer
 • Hoe werkt INSIDE/INSIDE? Bekijk hier de video!

  Als producent van (duurzame) interieurproducten of -materialen wil je graag laten zien hoe duurzaam je producten zijn. Als interieurarchitect, facilitair medewerker of ontwikkelaar ben je vaak op zoek naar gedetailleerde informatie en betrouwbare data om op een juiste manier interieurproducten en materialen te kunnen vergelijken en selecteren.

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE is een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

  INSIDE/INSIDE biedt architecten en vormgevers de mogelijkheid op een eenvoudige wijze zo duurzaam mogelijk te ontwerpen. Een streven dat uitstekend aansluit bij de duurzaamheid doelstellingen van Kvadrat. INSIDE/INSIDE is daarom een initiatief dat van harte door Kvadrat omarmd wordt. Lees hier het interview met Launching Partner Kvadrat.

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening