Pfleiderer, partner van INSIDE/INSIDE, deelt strategie duurzaamheid en toekomstvisie.

Pfeiderer vindt het een goede zaak dat via INSIDE/INSIDE inzichtelijk is hoe producten vervaardigd worden, zodat de eindgebruiker exact weet wat hij of zij koopt en gebruikt. Door als Partner INSIDE/INSIDE te ondersteunen hopen zij de toekomst groen en schoon te houden voor de generaties na ons.

Waarom heeft u gekozen om Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

Als Pfleiderer zijn wij al vele jaren overtuigd van een circulair productieproces. Milieubescherming is een stabiel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij vinden het dan ook een goede zaak dat via INSIDE/INSIDE inzichtelijk is hoe producten vervaardigd worden, zodat de eindgebruiker exact weet wat hij of zij koopt en gebruikt. Door als Partner INSIDE/INSIDE te ondersteunen hopen wij de toekomst groen en schoon te houden voor de generaties na ons.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

In de maatschappij is er de laatste tijd extra veel aandacht voor klimaatneutraal ondernemen, daarom vertellen wij je graag meer over iets wat wij als Pfleiderer al jaren doen.  De afgelopen jaren zijn wij als marktleider binnen de houtindustrie namelijk actief betrokken geweest in het creëren van het circulaire productieproces.

Hoe uit dit zich in uw producten?

Samen met onze vertrouwde partners HDF Recycling en Greenwaste zorgen wij ervoor dat gebruikt houtmateriaal gerecycled wordt tot nieuwe spaanplaten van de hoogste kwaliteit. Uiteraard stellen wij als marktleider de hoogste eisen en voeren wij dagelijks kwaliteitscontroles uit op de door ons geleverde spaanplaten. Daarnaast worden onze spaanplaten CO2 neutraal gecreëerd.

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij aan ons circulair productieproces de afgelopen jaren een optimale recycling cirkel hebben kunnen toevoegen. Dankzij dit circulaire productieproces is het mogelijk om alle houtsoorten, met uitzondering van MDF of chemisch behandelde producten, voor 100% te recyclen tot nieuwe spaanplaten. Het gerecyclede materiaal dat bij de productie van houtmateriaal wordt gebruikt komt bijvoorbeeld voort uit afgeschreven meubels, houten verpakkingen, pallets, bouw- en sloophout of overschotten van onze eigen productie.

Houtmateriaal van Pfleiderer wordt met de allernieuwste productietechnologieën vervaardigd. De kwaliteit blijft consequent hoog door een kwaliteitsbeleid conform ISO 9001. Tegelijkertijd wordt de milieuvriendelijkheid van het productieproces gegarandeerd door actief milieubeleid conform ISO 14001 en energiebeleid conform ISO 50001.

Meer nieuws

 • Remy Heijer, projectmanager INSIDE/INSIDE (DGBC) over zijn rol en de ambities van dé nieuwe duurzaamheidstool voor interieur.

  “Zodra mensen inzien dat verduurzaming geen afbreuk hoeft te doen aan gemak, comfort, esthetiek of investeringen maar dat duurzaamheid hier juist aan bijdraagt, kunnen we grote stappen gaan maken.”

  Lees meer
 • Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Lees hier het interview met Universiteit Utrecht.

  Het INSIDE/ INSIDE netwerk blijft zich uitbreiden. Wij vinden het fantastisch om te kunnen melden dat Universiteit Utrecht zich heeft aangesloten als kennispartner. Lees in het interview welke rol Universiteit Utrecht gaat innemen.

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE op Nationaal BREEAM Congres 2019: Circulair, Gezond, Klimaatadaptief en Paris Proof, nu!

  INSIDE/INSIDE was onderdeel van het nationaal BREEAM congres. Het thema dit jaar; circulair, gezond, klimaatadaptief en Paris Proof, NU! Tijdens het Congres heeft Odette Ex, één van de initiatiefnemers van INSIDE/INSIDE een lezing gegeven over haar visie op de transitie naar de circulaire economie en haar ervaring op dit gebied met betrekking...

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening