Tarkett sluit zich aan bij duurzaamheidsplatform INSIDE/INSIDE

INSIDE/INSIDE kan met trots melden dat Tarkett is aangesloten als Launching Partner. Zij vertellen over hun visie op duurzaamheid en waarom zij voor INSIDE/INSIDE hebben gekozen.

Wij doen meer dan er alleen over praten en bundelen het onder Doing good Together. Tarkett heeft duurzaamheid als één van haar strategische peilers hoog op de kalender staan. Daarbij richten we ons op: 

 • De ontwikkeling van ruimtes die een positieve impact op de mens en zijn gezondheid hebben;
 • Respect hebben voor het natuurlijk kapitaal van onze aarde;
 • Circulariteit met ons Restart® programma geënt op de terugname van pre- en post consumer afval;
 • Recycling van deze materialen;
 • Samenwerking met duurzame pioniers, overheden en NGO’s. 

In onze producten komt dat tot uiting simpel door de samenstelling van onze grondstoffen en dus producten, 100% ftalaat vrije collecties, tapijtgarens uit oude visnetten, afval-kalk van drinkwatermaatschappijen in onze producten en voor meer dan 100 producten uit onze range een Cradle to Cradle® certificering. Zelfs Cradle to Cradle Gold voor DESSO tapijttegels, Linoleum en Homogene vloerbedekking. Ons doel is om alle producten van Tarkett conform deze norm te produceren. Daar werken we iedere dag aan met meer dan 180 R&D specialisten wereldwijd. 

De toekomst van Tarkett ligt hem in het opschalen van al onze initiatieven, het stimuleren tot circulariteit en de impact inzichtelijk maken.

Daarom vinden we Inside/Inside ook belangrijk. Duurzaamheid en het behoud of zelfs verbetering van onze planeet moet niet iets apart zijn, het moet het uitgangspunt worden zodat het normaal is. We erven immers de planeet niet van onze ouders, we lenen hem van onze kinderen.

Meer nieuws

 • Technoplanning is een gewaardeerde kennis partner van INSIDE/INSIDE, lees hier hoe zij het verschil willen maken

  Lees meer
 • Kees Hoogendijk van CBM vertelt in onderstaand interview over de ambities op het gebied van circulariteit en waarom zij Kennis Partner zijn geworden

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE in gesprek met Marjolein van Gelder van Forbo

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Founding Partners

Launching Partners

Geef je mening