Technoplanning is een gewaardeerde kennis partner van INSIDE/INSIDE, lees hier hoe zij het verschil willen maken

Als interieurbouwer en familiebedrijf vinden we dat we een verantwoordelijkheid hebben. Voor onze mensen, onze naasten en op alle plekken waar we werken. Uiteindelijk moet een volgende generatie ook verder kunnen en dan is het noodzakelijk dat we bewuste keuzes maken en ons inzetten voor een nalatenschap waarin dat ook mogelijk is. We geloven dat we als Kennis Partner van INSIDE/INSIDE van elkaar kunnen leren en dat dit het platform is waar we op de juiste plek zitten om samen met andere partners een verschil te kunnen maken.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid en hoe uit dit zich in uw producten?

Mensen:

Zijn het belangrijkste. We investeren in een gezonde werkomgeving, opleidingen en ontwikkelingen. Mensen maken hét verschil. Wij geloven dat dit telt in het eindresultaat voor alle medewerkers en betrokkenen.

Kwaliteit:

We realiseren producten met een hoge kwaliteit. Meestal met een langere levensduur dan wat van ons wordt gevraagd. Dit is de basis ter voorkoming van verspilling. Wij maken geen wegwerpproducten.

Organisatie:

Wij zijn PEFC- en FSC-gecertificeerd, VCA gecertificeerd, lid van MVO Nederland sinds 2011, ISO-gecertificeerd, lid samenwerkingsverband Twente (erkend leerbedrijf), lid Koninklijke CBM, Centrale Bond van Meubelfabrikanten.

Slimme constructies & materialen:

We passen waar mogelijk demontabele constructies toe, zodat de onderdelen aan het einde van hun levensduur gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Wanneer lijmen en/of lakken noodzakelijk is wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke varianten, zonder de kwaliteit en de levensduur uit het oog te verliezen. Massief houten meubels maken we van lokale grondstoffen; eiken, douglas, beuken, larix en grenen hout komen uit de bossen en zagerij van Twickel uit Delden.

Verspilling terugdringen:

Tijdens de ontwerpfase gebruiken we onze vakkennis om verspilling te voorkomen. Wanneer mogelijk laten we grondstoffen op maat produceren om verspilling nog verder terug te dringen. We bestellen materialen in de hoeveelheden die we nodig hebben. Zo voorkomen we overbodige transporten en overschotten.

Hergebruik:

Voor veel projecten reviseren we het bestaande meubilair. Bij veranderende wensen zijn we voor­stander van hergebruik van meubilair en materialen. Dit zien we niet als een gemiste kans om nieuwe meubels te verkopen, maar als een kans om de levensduur van meubels te verdubbelen.

Soms worden onderdelen hergebruikt in combinatie met nieuwe onderdelen. Wanneer onderdelen voor hergebruik worden aangeboden zal een inventarisatie plaatsvinden. Zo onderzoeken we de mogelijkheden, de te verwachten kosten/baten, en de milieubelasting. Onze opdrachtgever heeft dan de juiste informatie om een weloverwogen besluit te nemen.

Afval = grondstof:

Ingekomen gebruikt meubilair dat niet opnieuw te gebruiken is wordt gescheiden en via verschillen­de kanalen tot grondstof verwerkt. Dit geldt ook voor de grondstoffen die vrijkomen bij productie van nieuwe maatwerk inrichting. We scheiden hout, kunststof, glas, metalen, papier, en chemisch afval. Veel van deze materialen worden weer verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

Energie:

Voor onze elektriciteit gebruiken we alleen windenergie. Daar gaan we zuinig mee om. De verwarming, PC’s en machines staan uit wanneer deze niet nodig zijn. Zelfs onze LED verlichting brandt niet onnodig.

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

We zien onze bedrijfsvoering als rentmeesterschap. Naast deze intrinsieke motivatie is er ook een zakelijk aspect. We zien volop kansen en mogelijkheden om hierop in te spelen vanuit onze waarden. We willen een schoner en beter bedrijf doorgeven aan de volgende generatie. Samen werken aan een beter resultaat. Daar gaan we voor.

Meer nieuws

 • INSIDE/INSIDE Podcast #4: Het kantoor 'na Corona' verschilt ten opzichte van ervoor in omvang, functie en doel

  De vierde, en tevens laatste, aflevering van de INSIDE/INSIDE podcastrange is live! In de vierdelige serie leggen we je alles uit over het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. We gaan in gesprek met interieurdeskundigen en andere specialisten en gaan op zoek naar hoe we ons kantoor van binnen kunnen verduurzamen. Circulair kunnen maken. En...

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE PODCAST #3: een nieuwe kringloop van kantoorinrichting

  De derde aflevering van INSIDE/INSIDE de podcast is live! In de vierdelige serie leggen we je alles uit over het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. We gaan in gesprek met interieurdeskundigen en andere specialisten en gaan op zoek naar hoe we ons kantoor van binnen kunnen verduurzamen. Circulair kunnen maken. En gezond.

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE Podcast #2: Ketensamenwerking is de sleutel om verduurzaming van het interieur te versnellen

  INSIDE/INSIDE de podcast is live! In de vierdelige serie leggen we je alles uit over het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. We gaan in gesprek met interieurdeskundigen en andere specialisten en gaan op zoek naar hoe we ons kantoor van binnen kunnen verduurzamen. Circulair kunnen maken. En gezond. Benieuwd geworden? De tweede aflevering is...

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening