"Transparantie is key bij INSIDE/INSIDE,"​ aldus partner Ton van Keken

Als directielid bij Interface is Ton van Keken verantwoordelijk voor de supply chain EAAA (Europa, Afrika, Azië en Australië), oftewel alles wat te maken heeft met de inkoop, productie en distributie van tapijt, LVT en rubber producten. Minder negatieve impact op het milieu realiseren is al sinds 1994 de grote missie van vloerenfabrikant Interface. Dit jaar is daar een nieuwe ambitie bijgekomen: In 2040 wil het bedrijf volledig klimaatpositief opereren.

"Interface, Inc. is een wereldwijd commercieel bedrijf in vloeren met een geïntegreerde collectie tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder LVT en rubberen vloeren van nora®. Ons modulair systeem helpt klanten om prachtige interieurs te scheppen die een positieve invloed hebben op de mensen die de ruimten gebruiken, alsook op onze planeet.

Onze Climate Take Back™-missie nodigt andere bedrijven uit om met ons mee te doen. Wij willen ervoor zorgen dat onze bedrijfsvoering herstellend is voor de aarde en een levensgunstig klimaat creëert."

Waar streef je naar om met INSIDE/ INSIDE te bereiken?

"Transparantie is key! Dit doen we door gezamenlijk vanuit alle productgroepen een eerlijke vergelijking tussen de producten te garanderen aan de hand van de milieu impact die omschreven staat in de EPD’s. INSIDE/INSIDE is zodoende voor opdrachtgevers en architecten een waardevolle tool om zo bewust duurzame keuzes te kunnen maken."

Welke ontwikkelingen zie je op het gebied van circulariteit en duurzaamheid in de interieurbranche?

“Er is een quote van onze oprichter Ray Anderson die ik treffend vind: ‘we’re doing well by doing good.’ Verduurzaming is iets onvermijdelijks, dat gaat en moet gebeuren. We lopen tegen de grenzen van ons systeem aan. Als je je dat realiseert, dan kun je beter proactief zijn en vooroplopen. Dan is het ook een kans.

Duurzaamheid is al veel meer mainstream dan tien jaar geleden en is ook als thema verbreed. Het gaat nu ook om circulariteit, inclusiviteit en welzijn. Ik geloof er heilig in dat je niet moet afwachten, maar zelf het initiatief moet nemen. Anders gebeurt er niets. Het moet vanuit het bedrijfsleven komen, maar als bedrijf alleen krijg je het niet voor elkaar.”

Welke partner zou je nog graag toevoegen aan het platform?

"Om een zo breed mogelijke en eerlijke vergelijking te kunnen aanbieden, zou het ideaal zijn als in alle productgroepen meer fabrikanten zich aansluiten."

Meer weten over het streven van Interface om in 2040 volledig klimaat positief te opereren? Ton vertelde er alles over in een interview met Duurzaam Bedrijfsleven.

https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/circulaire-economie/32757/interface-duurzaamheid

Meer nieuws

 • "Meetbaarheid, transparantie en kennis is op dit moment erg belangrijk voor het maken van de juiste duurzame keuzes.” - Rick Veenendaal van Gispen

  “Gispen staat voor duurzaam design. We creëren omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. En stimuleren duurzaam gebruik. Dat doen we al meer dan 100 jaar. Samen met klanten, nationale en internationale ontwerpers en architecten, partners en leveranciers werken we aan verrassende en duurzame oplossingen voor werk-, zorg-, onderwijs-...

  Lees meer
 • John Faas, founding partner van INSIDE/INSIDE, streeft naar volledige transparantie over producten in de interieurbranche

  “In de zoektocht naar feiten over onze materialen realiseerde ik me pas hoe weinig we echt weten over de hele levenscyclus en hoe complex het is om het antwoord te achterhalen op de vraag hoe iets is gemaakt”, aldus John Faas. Als Businessunit manager bij Baars & Bloemhoff geeft hij samen met het managementteam vorm aan toekomstplannen en...

  Lees meer
 • "Ieder individu en bedrijf kan een bijdrage leveren aan een betere wereld,"​ aldus INSIDE/INSIDE partner Leon van Dun

  Leon van Dun is Coördinator Duurzaamheid bij Maiburg en Founding Partner van INSIDE/INSIDE. “Als Coördinator Duurzaamheid houd ik mij in de meeste brede zin bezig met het beoordelen en beperken van de milieu-impact van zowel onze bedrijfsprocessen als onze producten. Daarbij horen veel verschillende taken, verantwoordelijkheden, rollen en...

  Lees meer

INSIDE/INSIDE is hét onafhankelijke interieurplatform ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening