Waarom INSIDE/INSIDE?

Een gezonde werkomgeving is van groot belang! Het draagt onder andere bij aan hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en lager personeelsverloop. Duurzaamheid en circulariteit van gebouwen staan al lang op de agenda. Inmiddels weten we ook dat het interieur een grote impact heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers.

Als producent, (interieur)architect, ontwikkelaar, facilitair medewerker of HR-professional kun jij hierin een cruciale rol spelen. INSIDE/INSIDE is hét platform dat helpt, door het berekenen van de milieukosten en circulariteitsindex, inzichtelijk te maken hoe duurzaam en circulair een interieur is.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de overgang van een lineaire naar een circulaire economie? Lees dan hier waarom en hoe jij kunt deelnemen aan INSIDE/INSIDE.

Aan de slag met INSIDE/INSIDE

Ben jij nieuwsgierig naar de milieukosten en circulariteitsscore van jouw interieur? Selecteer eenvoudig en snel de afwerkingsmaterialen, het meubilair en andere aspecten van jouw keuze en krijg direct inzicht hoe duurzaam en circulair jouw interieur is. ​​​​​​​

Na invoering van aantallen en m2 wordt de totale milieukosten berekend in Euro’s. Dit getal geeft de kosten aan die noodzakelijk zijn om de milieu impact te compenseren. Daarnaast geeft de circulariteitsindex inzicht in het percentage hergebruikte grondstoffen/materialen en her- te gebruiken grondstoffen/materialen van een product of materiaal. Hoe meer een product gerecyclede of hergebruikte grondstoffen gebruikt en hoe minder afval er in de keten wordt geproduceerd, hoe hoger de circulariteitsindex wordt.

Stap 2

Bekijk het aanbod van producten en materialen en maak een selectie.

Stap 3

Vergelijk producten en materialen en voeg ze toe aan jouw project.

Stap 4

Bereken de milieukosten en krijg inzicht in de circulariteit van jouw project.

Word partner van Inside/Inside

Ekotex: "Dit initiatief kan door het delen van kennis en door samen te werken met alle partners een enorme versnelling geven aan de verduurzaming van de interieurbouw."

Met de nieuwe tool van INSIDE/INSIDE kan de milieu-impact worden gemeten van het interieur, hierdoor kan de interieurarchitect zich geheel focussen op creativiteit en functionaliteit binnen zijn ontwerp, en direct inzicht krijgen hoe duurzaam zijn of haar keuzes zijn. Omdat dit een geheel nieuwe benadering is en het tegemoet komt aan onze duurzaamheidsidealen voor een betere wereld, zijn wij launching partner geworden. (Victor Franke, Ekotex)

Ben jij ook producent of leverancier van interieurproducten of –materialen en heb je interesse om partner te worden? Klik hieronder voor alle voordelen, informatie, de toetreding en de bijkomende kosten.

Nieuws & Events

  • INSIDER aan het woord: Isabel Tack van UNILIN Panels

    Al vanaf de oprichting van UNILIN Panels in de jaren 60 staat de circulaire gedachte centraal. Een samenwerking met INSIDE/INSIDE sluit dan ook perfect aan bij het duurzaamheidsverhaal dat UNILIN Panels wil uitdragen.

    Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Initiatiefnemers

Founding Partners

Launching Partners

Kennispartners

Geef je mening