INSIDER AAN HET WOORD - PROGENTA - Marijn van Dijkhuizen

Met trots verwelkomen wij onze nieuwe partner: Progenta!

Progenta staat voor professioneel vloeronderhoud voor organisaties in de Benelux waarbij hygiëne, uitstraling èn levensduur voorop staan. Lees hieronder in het interview met Marijn van Dijkhuizen, directeur van Progenta, hoe hij zijn steentje aan INSIDE/INSIDE wil bijdragen.

Waarom heeft u gekozen om kennispartner te worden van INSIDE/INSIDE?

Progenta werkt al jaar en dag met diverse partners in de keten. Als geen ander zien wij dat de nood tot verduurzaming aanwezig is. Door met elkaar en voor elkaar, kennis en ervaring te delen, kunnen we deze transitie versnellen. Resultaat: een win-win voor alle stakeholders.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Duurzaamheid staat aan de basis van onze oprichting 30 jaar geleden. Het zit in ons DNA; door vloeren en meubelstoffen te onderhouden zorgen we ervoor dat ze langer meegaan. Klanten hier bewust van maken en overtuigen geeft ons bestaansrecht.

In de loop van de jaren is onze organisatie en manier van werken verder verduurzaamd. Denk aan het gebruik van navulverpakkingen, recycling, een energieneutraal kantoor, een dak vol zonnepanelen en een elektrisch wagenpark voor onze medewerkers.

Hoe uit zich dat in uw producten/werkzaamheden?

Positief. Met onze innovatieve en duurzame oplossingen zijn wij in staat klanten te overtuigen voor ons te kiezen. Het brengt kostenbesparingen, creëert een veilige en schone omgeving en is bovenal een duurzame oplossing. Als voorbeeld, tien jaar geleden was het gebruikelijk voor een school of zorginstelling om elk jaar de vloer in de was te zetten (polymeren). Hoge kosten, veel tijd, overlast en niet duurzaam.

Samen met partners ontwikkelde Progenta een duurzame coating op waterbasis welke tot 5 jaar langer mee gaat. Bovendien is het strippen van de vloer minder vaak nodig omdat plaatselijke herstelwerkzaamheden mogelijk zijn. Veel klanten leven in de veronderstelling dat vloeren jaarlijks een nieuwe topafwerking behoeven, echter vloeren zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat met het juiste onderhoud dit niet nodig is. In onze “spotacademy” leren wij onze partners en klanten hoe dit zelf toe te passen. Door op deze manier vloeren vrij te houden van polymeren lever je een enorme gebruiksduurverlenging en waterbesparing.

Toekomstvisie van Progenta met betrekking tot duurzaamheid.

De markt zal zich globaal meer en meer bewust worden van het feit dat verduurzamen een must is. Duurzaam onderhoud en bijbehorende producten zullen vanaf de aanschaf van vloeren worden meegenomen door de klant. Denk bijvoorbeeld aan het leasen van een vloer inclusief installatie, onderhoud en take back aan het einde van de cyclus. Progenta kijkt er enorm naar uit om als kennispartner hier een rol van betekenis in te spelen.

Meer nieuws

 • Webinar: Laat je meenemen in het Waarom en het Hoe van het verduurzamen van onze interieurs.

  DGBC, NIBE en Ex Interiors hebben INSIDE/INSIDE geïnitieerd om een antwoord te kunnen geven op de behoefte om duurzaamheid in interieurs inzichtelijk te maken. Odette Ex legt in dit webinar precies uit waarom de behoefte aan ‘gezonde’ interieurs gericht op het menselijk welzijn zo hoog is en hoe INSIDE/INSIDE designers en...

  Lees meer
 • ARCADIS: CIRCULAIR RENOVEREN? BEGIN MET DE SNELSTE CYCLUS: HET INTERIEUR VAN HET GEBOUW

  Vind jij het als gebouweigenaar ook lastig om bestaande gebouwen circulair te renoveren? Waar moet je eigenlijk beginnen? Circulariteit begint pas als de levensduur van een bepaald gebouwonderdeel ten einde is. Mijn voorstel is daarom: begin klein en kijk naar de kortste termijn. Start bij het interieur.  Volgens het Stewart Brand-model hebben...

  Lees meer
 • INSIDE/INSIDE Podcast #4: Het kantoor 'na Corona' verschilt ten opzichte van ervoor in omvang, functie en doel

  De vierde, en tevens laatste, aflevering van de INSIDE/INSIDE podcastrange is live! In de vierdelige serie leggen we je alles uit over het verduurzamen van jouw kantoorinrichting. We gaan in gesprek met interieurdeskundigen en andere specialisten en gaan op zoek naar hoe we ons kantoor van binnen kunnen verduurzamen. Circulair kunnen maken. En...

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening