INSIDER AAN HET WOORD - PROGENTA - Marijn van Dijkhuizen

Met trots verwelkomen wij onze nieuwe partner: Progenta!

Progenta staat voor professioneel vloeronderhoud voor organisaties in de Benelux waarbij hygiëne, uitstraling èn levensduur voorop staan. Lees hieronder in het interview met Marijn van Dijkhuizen, directeur van Progenta, hoe hij zijn steentje aan INSIDE/INSIDE wil bijdragen.

Waarom heeft u gekozen om kennispartner te worden van INSIDE/INSIDE?

Progenta werkt al jaar en dag met diverse partners in de keten. Als geen ander zien wij dat de nood tot verduurzaming aanwezig is. Door met elkaar en voor elkaar, kennis en ervaring te delen, kunnen we deze transitie versnellen. Resultaat: een win-win voor alle stakeholders.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Duurzaamheid staat aan de basis van onze oprichting 30 jaar geleden. Het zit in ons DNA; door vloeren en meubelstoffen te onderhouden zorgen we ervoor dat ze langer meegaan. Klanten hier bewust van maken en overtuigen geeft ons bestaansrecht.

In de loop van de jaren is onze organisatie en manier van werken verder verduurzaamd. Denk aan het gebruik van navulverpakkingen, recycling, een energieneutraal kantoor, een dak vol zonnepanelen en een elektrisch wagenpark voor onze medewerkers.

Hoe uit zich dat in uw producten/werkzaamheden?

Positief. Met onze innovatieve en duurzame oplossingen zijn wij in staat klanten te overtuigen voor ons te kiezen. Het brengt kostenbesparingen, creëert een veilige en schone omgeving en is bovenal een duurzame oplossing. Als voorbeeld, tien jaar geleden was het gebruikelijk voor een school of zorginstelling om elk jaar de vloer in de was te zetten (polymeren). Hoge kosten, veel tijd, overlast en niet duurzaam.

Samen met partners ontwikkelde Progenta een duurzame coating op waterbasis welke tot 5 jaar langer mee gaat. Bovendien is het strippen van de vloer minder vaak nodig omdat plaatselijke herstelwerkzaamheden mogelijk zijn. Veel klanten leven in de veronderstelling dat vloeren jaarlijks een nieuwe topafwerking behoeven, echter vloeren zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat met het juiste onderhoud dit niet nodig is. In onze “spotacademy” leren wij onze partners en klanten hoe dit zelf toe te passen. Door op deze manier vloeren vrij te houden van polymeren lever je een enorme gebruiksduurverlenging en waterbesparing.

Toekomstvisie van Progenta met betrekking tot duurzaamheid.

De markt zal zich globaal meer en meer bewust worden van het feit dat verduurzamen een must is. Duurzaam onderhoud en bijbehorende producten zullen vanaf de aanschaf van vloeren worden meegenomen door de klant. Denk bijvoorbeeld aan het leasen van een vloer inclusief installatie, onderhoud en take back aan het einde van de cyclus. Progenta kijkt er enorm naar uit om als kennispartner hier een rol van betekenis in te spelen.

Meer nieuws

 • INSIDER aan het woord: Isabel Tack van UNILIN Panels

  Al vanaf de oprichting van UNILIN Panels in de jaren 60 staat de circulaire gedachte centraal. Een samenwerking met INSIDE/INSIDE sluit dan ook perfect aan bij het duurzaamheidsverhaal dat UNILIN Panels wil uitdragen.

  Lees meer
 • Interieur en INSIDE/INSIDE nu ook onderdeel van BREEAM-NL!

  BREEAM-NL, het duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en gebieden, maakt een volgende stap. In november is het onderdeel ‘Duurzame huisvesting en bedrijfsvoering’ geïntroduceerd. Met dit nieuwe deel wordt BREEAM-NL geschikt als meetlat voor een organisatie breed duurzaamheidsbeleid, waaronder interieur.

  Lees meer
 • Maak kennis met INSIDE/INSIDE prijsvraagwinnaar Furniture4Flex

  Tijdens de Dutch Green Building Week werd Furniture4Flex met Model One verkozen tot winnaar van de INSIDE/INSIDE actie. Het modulaire kantoormeubelsysteem is erg waardevol voor de veranderende werkomgeving. We gingen in gesprek met oprichter Frans Langeveld.

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening