INSIDER aan het woord: Sander van Doorn van Circuform


Waarom heb je ervoor gekozen om partner te worden van INSIDE/INSIDE?
INSIDE/INSIDE sluit aan bij de doelstelling van Circuform om duurzame producten te ontwikkelen en te produceren Wij zien INSIDE/INSIDE als een belangrijk platform dat meehelpt om de kantooromgeving te verduurzamen door het verstrekken van informatie met betrekking tot duurzaamheid in de gehele bouwketen.

Hoe gaat Circuform op dit moment om met duurzaamheid?Circuform is een nieuw merk in de meubelsector. Circuform geeft industrieel ontworpen meubels een circulair leven. Een eigen collectie van oude legendes en nieuwe helden in Dutch Design. Met eerlijke meubels gemaakt van gerecyclede materialen, die een lange levensduur hebben en volledig recyclebaar zijn, leveren wij een positieve bijdrage aan een leefbare wereld. Een wereld waarin we het gebruik van kostbare grondstoffen minimaliseren en hergebruik maximaliseren. Onze meubels zijn door bekende ontwerpers ontwikkeld voor kantoor, zorg, onderwijs, horeca en thuis.

Hoe uit dit zich in uw producten/werkzaamheden?Circuform brengt producten op de markt, waarbij het uitgangspunt is dat deze volledig van gerecyclede grondstoffen gemaakt worden.  De kwart wordt gemaakt in Nederland van 100% Nederlands post-consumer plastic afval. Wij zijn steeds op zoek naar de meest duurzame oplossing met als uitdaging het meest milieuvriendelijke product binnen de branche te maken. Wij kijken hiervoor ook naar materialen die nog niet in de productie van meubels  toegepast worden, maar milieuvriendelijker zijn dan de materialen die nu gebruikt worden.

Ook is er een statiegeld regeling van toepassing, waarbij voor elk ingezameld verkocht product een vast bedrag wordt terugbetaald. Hiervoor is en wordt een netwerk opgezet van inzamelpunten. Deze producten worden na revisie opnieuw ingezet bij andere klanten als second life stoel. Als de meubels niet meer inzetbaar zijn, worden ze als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. De productie van de huidige en dit jaar nog te introduceren collectie vindt plaats in Nederland en Italië.

Wat is de toekomstvisie van Circuform met betrekking tot verduurzaming?
Circuform wil binnen haar collectie alleen duurzame producten opnemen en bijdragen aan het verminderen van de afvalstroom en het gebruik van schaarse grondstoffen. Wel of niet duurzaam produceren is geen keuze, als fabrikant (en consument) moet je bijdragen aan het verminderen van de milieubelasting. Ook onze kinderen en hun kinderen hebben recht op een leefbare wereld. Dit kan alleen als we ons met z’n allen hiervoor inzetten.

Meer nieuws

 • Circulair Inkopen Leidende principes voor een circulaire bouw Platform CB’23 juli 2021

  INSIDE/INSIDE neemt je mee in de visie van Platform CB’23 op Circulair inkopen dat in juli 2021 gepubliceerd is. De leidraad bevat leidende principes voor circulair inkopen. Hoewel de leidraad gericht is op de bouw/utiliteit en Grond- weg en waterbouw is het gedachtegoed en de principes ook goed bruikbaar voor interieur. De praktische tips en...

  Lees meer
 • Genomineerden van LCA-winactie bekend, STEM NU!

  De inzendingen van onze winactie zijn bekend! En vanaf nu tot uiterlijk 30 september mag jij meestemmen. Welk duurzaam product verdient volgens jou echt een plek in the spotlight op INSIDE/INSIDE? Breng nu je stem uit!   

  Lees meer
 • Hoe INSIDE/INSIDE bijdraagt aan jouw Sustainable Development Goals

  Om in 2030 van de wereld een betere plek te maken zijn zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen opgesteld, de Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze doelen zijn opgesteld door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen volgen de Millenniumdoelen (2000 – 2015) op en lopen...

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening