Maiburg geeft inzicht in hun duurzame assortiment met INSIDE/INSIDE en het Maigreen®-label

Inzicht geven in de duurzaamheid van interieurproducten en -materialen is het hoofddoel van INSIDE/INSIDE. Dat doen wij middels weergave van de milieu-impact en circulariteitsindex. Onze Founding partner Maiburg, leverancier van onder andere plaatmaterialen, legt de lat hoog. Met het eigen Maigreen®-label en de toevoeging van producten aan de INSIDE/INSIDE database maken zij de duurzaamheid van hun assortiment inzichtelijk.

Van zonnepanelen tot aan recycling van resthout

Op allerlei manieren geeft Maiburg aandacht en inhoud aan verduurzaming. Zo hebben ze hun eigen bedrijfsprocessen onder de loep genomen en gekeken hoe ze hun CO2-uitstoot kunnen verminderen. Dat uit zich in enkele concrete acties. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen op hun gebouwen, waarmee ze genoeg energie opwekken voor eigen stroomgebruik. Daarnaast werken ze in hun magazijn bijvoorbeeld met elektrische heavy duty vorkheftrucks, worden steeds meer afvalstromen gescheiden en beschikken houtachtige plaatmaterialen over een FSC® of PEFC-certificaat. Maiburg toont ook ambitie op het gebied van circulariteit. Recycling van resthout stimuleren en faciliteren is daarin een eerste stap.

Labels voor grondstofgebruik en gezondheid van interieurproducten

Met het eigen Maigreen®-label biedt Maiburg een tool die mensen helpt om snel en eenvoudig een bewuste materiaal- of productkeuze te maken. Het label zoomt in op twee aspecten: grondstofgebruik en gezondheid. Met dit label maken zij in een oogopslag duidelijk welke producten er positief uitspringen en welke eigenschap daaraan ten grondslag ligt. Het groene Maigreen®-label ‘Duurzame keuze’ heeft betrekking op de gebruikte grondstoffen. Producten met zeer lage emissies van vluchtige organische stoffen herken je aan het blauwe Maigreen®-label ‘Gezonde keuze’. Deze producten dragen bij aan een gezond binnenklimaat.

Milieukosten op INSIDE/INSIDE

Bovendien sluit het Maigreen®-assortiment aan op duurzaam bouwen met BREEAM-NL, LEED en WELL. Verduurzaming begint met kennis delen over betrouwbare keurmerken en inzicht geven in de gezondheid, milieu-impact en hele levenscyclus van interieurproducten middels meetbare indicatoren. Dat erkent Maiburg ook. Door de samenwerking met INSIDE/INSIDE krijgen klanten inzicht in de milieukosten van diverse producten uit hun assortiment. Die milieukosten zijn berekend op basis van een Environmental Product Declaration (EPD) en de onderliggende levenscyclusanalyse (LCA).

Met deze aanpak en het delen van kennis, verduurzamen we samen de interieurbranche. Lees hier meer over de aanpak van Maiburg en het Maigreen®-label.

Meer nieuws

 • INSIDER aan het woord: Isabel Tack van UNILIN Panels

  Al vanaf de oprichting van UNILIN Panels in de jaren 60 staat de circulaire gedachte centraal. Een samenwerking met INSIDE/INSIDE sluit dan ook perfect aan bij het duurzaamheidsverhaal dat UNILIN Panels wil uitdragen.

  Lees meer
 • Interieur en INSIDE/INSIDE nu ook onderdeel van BREEAM-NL!

  BREEAM-NL, het duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en gebieden, maakt een volgende stap. In november is het onderdeel ‘Duurzame huisvesting en bedrijfsvoering’ geïntroduceerd. Met dit nieuwe deel wordt BREEAM-NL geschikt als meetlat voor een organisatie breed duurzaamheidsbeleid, waaronder interieur.

  Lees meer
 • Maak kennis met INSIDE/INSIDE prijsvraagwinnaar Furniture4Flex

  Tijdens de Dutch Green Building Week werd Furniture4Flex met Model One verkozen tot winnaar van de INSIDE/INSIDE actie. Het modulaire kantoormeubelsysteem is erg waardevol voor de veranderende werkomgeving. We gingen in gesprek met oprichter Frans Langeveld.

  Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening