Nieuwe partner IVC Group - interview met Rudolph de Jong

Waarom heeft u gekozen om Partner te worden van INSIDE/INSIDE?

Duurzaamheid en wellbeing staan hoog op de agenda bij IVC Group. Toen we de mooie activiteiten van INSIDE/INSIDE leerden kennen was het voor ons ondenkbaar hier niet aanwezig op te zijn. Het concept van INSIDE/INSIDE geeft interieurvormgeving in combinatie met duurzaamheid en wellbeing een platform, wat vitaal is in de huidige en toekomstige manier van ontwerpen en bouwen.

We zijn ervan overtuigd dat wij als partner, met onze vloeroplossingen, een mooie bijdrage kunnen leveren aan een gezonde en duurzame werkomgeving. Samen met alle andere partners van INSIDE/INSIDE steken we graag de handen uit de mouwen om aan een duurzame toekomst te werken. 

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Duurzaamheid is DE belangrijke driver in de visie, missie en strategie van IVC Group. Bij elke strategische overweging is duurzaamheid een pijler die doorslaggevend is bij het nemen van een beslissing. Met onze visie op een duurzame aanpak en de daarmee gepaard gaande productinnovatie, willen we marktleider zijn op gebied van ecologische vloeroplossingen.  Naast alle activiteiten die we al hebben ondernomen om onze impact op het milieu te verminderen, bevat de IVC Journey 2040 gedurfde doelstellingen voor de productie van tapijttegels, LVT (luxe vinyl tegels) en heterogeen vinyl die ons naar een duurzame toekomst zullen helpen. Daarnaast blijven we beseffen dat echte duurzaamheid niet alleen gaat over hoe we producten maken, maar veel breder is. 

Wij zien het als onze eerste verantwoordelijkheid om met onze acties en activiteiten bij te dragen aan de overgang naar een duurzame industrie die bijdraagt aan het welzijn van mensen. Daarin willen we een leidende rol nemen. Dat betekent concreet dat al onze investeringen, naast financiële doelen, gericht zijn op een positieve sociale en duurzame impact.

Hoe uit dit zich in uw producten en werkzaamheden?

Alle acties van IVC Group zijn gericht op verduurzaming van onze processen en producten. Dit start natuurlijk bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze vloeroplossingen. Alles wat wij ondernemen draait om onze overtuiging dat duurzaamheid begint met het leveren van hoogwaardige producten. We verlengen de levensduur van producten en spelen hiermee in op de behoeften van onze klanten. We kunnen hierbij bogen op een 100% Belgisch productie- en logistiek proces dat we volledig in eigen handen hebben. 

Wat is de toekomstvisie van de organisatie met betrekking tot verduurzaming?

We geloven in het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat bijdraagt tot het behoud van de belangrijke ecosystemen op onze planeet.  Toekomstige bedrijven moeten in de toekomst niet alleen maar 'nemen', maar ook bijdragen aan het welzijn van de mens en de planeet. Hiervoor hebben we een duidelijke toekomstvisie samengevat in de IVC Journey 2040, waarbij we ons o.a. engageren om tegen 2040 zero impact te hebben in de volledige waardeketen en 100% circulair zullen zijn.

Meer nieuws

  • INSIDER aan het woord: Isabel Tack van UNILIN Panels

    Al vanaf de oprichting van UNILIN Panels in de jaren 60 staat de circulaire gedachte centraal. Een samenwerking met INSIDE/INSIDE sluit dan ook perfect aan bij het duurzaamheidsverhaal dat UNILIN Panels wil uitdragen.

    Lees meer
  • Interieur en INSIDE/INSIDE nu ook onderdeel van BREEAM-NL!

    BREEAM-NL, het duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen en gebieden, maakt een volgende stap. In november is het onderdeel ‘Duurzame huisvesting en bedrijfsvoering’ geïntroduceerd. Met dit nieuwe deel wordt BREEAM-NL geschikt als meetlat voor een organisatie breed duurzaamheidsbeleid, waaronder interieur.

    Lees meer
  • Maak kennis met INSIDE/INSIDE prijsvraagwinnaar Furniture4Flex

    Tijdens de Dutch Green Building Week werd Furniture4Flex met Model One verkozen tot winnaar van de INSIDE/INSIDE actie. Het modulaire kantoormeubelsysteem is erg waardevol voor de veranderende werkomgeving. We gingen in gesprek met oprichter Frans Langeveld.

    Lees meer

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening