Over INSIDE/INSIDE

INSIDE/INSIDE is een non-profit initiatief opgezet in 2018 door de 3 initiatiefnemers DGBC, Ex Interiors en NIBE. INSIDE/INSIDE valt juridisch en financieel onder de Stichting Dutch Green Building Council en heeft daarmee dus ook geen winstoogmerk. Het bestaan van INSIDE/INSIDE zou niet mogelijk zijn geweest zonder de onvoorwaardelijke commitment van al onze partners uit de interieurbranche. De Initiatiefnemers vormen samen met de Founding Partners de stuurgroep van INSIDE/INSIDE. Voor technische vraagstukken is de technische commissie opgesteld bestaande uit NIBE, LBP Sight en Ecomatters. Lees hieronder meer over de rol van de Initiatiefnemers, Founding, Launching en Kennis Partners en hun visie op duurzaamheid.  


Voor de verdere ontwikkeling van INSIDE/INSIDE is het van belang dat zoveel mogelijk partners zich aansluiten bij dit initiatief. Als producent kun je partner worden en daarmee je producten aan INSIDE/INSIDE toevoegen! "Niet-producenten" kunnen als Kennis Partner bijdragen aan INSIDE/INSIDE.

Initiatiefnemers

Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors hebben INSIDE/INSIDE geïnitieerd om een antwoord te kunnen geven op de behoefte om duurzaamheid in interieurs inzichtelijk te maken. Zij zien het als hun maatschappelijke plicht om duurzame interieurs in de gebouwde omgeving te stimuleren. NIBE heeft inhoudelijke kennis over het berekenen van de milieu-impact, circulariteit en gezondheid van materialen. Ex Interiors is als interieurarchitect pionier op het gebied van duurzame interieurprojecten. DGBC waarborgt de objectiviteit van INSIDE/INSIDE als onafhankelijke host van het platform en beschikt over de kennis voor het objectief meetbaar maken van duurzaamheid in een gebruiksplatform.

Founding Partners

De ontwikkeling van het platform is mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële en inhoudelijke bijdrage van onze Founding Partners. Zij gaan voorop in de missie om te verduurzamen en (willen) innoveren om een trendbreuk te realiseren in de huidige, niet altijd duurzame standaardpraktijk in de interieursector. Met hun kennis en ervaring op het gebied van materialen, producten en toepassingen dragen zij bij aan de inhoudelijke ontwikkeling en opzet van INSIDE/INSIDE. ​​​​​​​

Launching Partners

Meerdere leveranciers van interieurproducten en -materialen hebben vroegtijdig hun vertrouwen geuit en zijn Launching Partner geworden. Hun visie op duurzaamheid en interieurproducten en -materialen zijn te vinden op INSIDE/INSIDE. Daarmee zijn zij niet alleen koplopers maar dragen ook bij aan de ontwikkeling door hun input als eerste leveranciers. Mede dankzij deze Launching Partners is de eerste fase van de ontwikkeling van INSIDE/INSIDE mogelijk geweest. Ben je benieuwd naar hun visie en producten klik dan op het logo.

Kennispartners

Kennispartners dragen INSIDE/INSIDE een warm hart toe en steunen middels hun partnerschap de verduurzaming van de interieurbranche. Zij zijn geen producenten van interieurproducten of -materialen maar delen hun kennis en dragen zo bij aan de ontwikkeling van INSIDE/INSIDE. Door de samenwerking met Kennispartners wordt INSIDE/INSIDE breed gedragen en ontwikkelen we gezamenlijk een netwerk rondom het verduurzamen van interieurs.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen, nieuwe producten en onze evenementen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Geef je mening