Flokk over duurzaamheid

Flokk is marktleider in Europa op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kantoormeubilair. Flokk is de trotse eigenaar van de merken HÅG, RH, Giroflex, BMA, Offecct, RBM, Profim en Malmstolen. Ongeveer 2.500 medewerkers werken samen aan de realisatie van de visie: Inspire great work.

Bij Flokk geven we om de mensen die onze producten gebruiken, en om de wereld om ons heen. Onze zitoplossingen zijn goed voor mensen – en goed voor het milieu. In andere woorden: “we want to make the world a better place to sit.” 

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn binnen Flokk naast kwaliteit, ergonomie en functioneel design de belangrijkste cornerstones. Onze huidige trendsettende milieupositie is het resultaat van bijna 30 jaar innovatie, betrokkenheid, ambitie en inspanningen. 

Al voor de komst, als eerste in de branche, van onze eerste milieumanager in 1990, stond duurzaamheid hoog op onze agenda. Met niet aflatende inzet en passie is gewerkt aan duurzame innovatie waarmee Flokk een voorbeeldfunctie in de stoelenbranche verwierf en waarbij onze milieuprestaties zelfs als één van de "101 solutions to climate change” werden gewaardeerd tijdens de milieuconferentie in Kopenhagen voor alle wereldleiders in 2009. Het is onze ambitie om met onze voorbeeldfunctie en nieuwe innovaties de markt te blijven inspireren en zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van onze klanten op het gebied van circulariteit.

Flokk hanteert een evidence based policy: als eerste stoelenfabrikant ter wereld is Flokk  gecertificeerd volgens o.a. EMAS, ISO14001, ISO14025/EPD, Nordic Swan, Cradle to Cradle, Mobelfakta en Greenguard (bewijs dat de stoel geen schadelijke stoffen in de kantooromgeving afgeeft, conform WELL standard)  Flokk hanteert de SA8000 Code of conduct (verantwoordelijkheid in de gehele keten voor duurzaam ondernemen) voor al haar toeleveranciers, beschikt over groene EL certificaten en FIRA verificatie-niveau Brons en verwierf in 2015 de prestigieuze Epro Award voor “Best recycled Plastic Product”. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wind- en waterkracht energie en de C2C poedercoating wordt tijdens het productieproces 100% gerecycled. Voor al onze producten is een BOM (Bill of materials) beschikbaar.

Bekijk website partner