Progenta Projectservices over duurzaamheid

Waarom heeft u gekozen om kennispartner te worden van INSIDE/INSIDE?

Progenta werkt al jaar en dag met diverse partners in de keten. Als geen ander zien wij dat de nood tot verduurzaming aanwezig is. Door met elkaar en voor elkaar, kennis en ervaring te delen, kunnen we deze transitie versnellen. Resultaat: een win-win voor alle stakeholders.

Hoe gaat uw organisatie op dit moment om met duurzaamheid?

Duurzaamheid staat aan de basis van onze oprichting 30 jaar geleden. Het zit in ons DNA; door vloeren en meubelstoffen te onderhouden zorgen we ervoor dat ze langer meegaan. Klanten hier bewust van maken en overtuigen geeft ons bestaansrecht.

In de loop van de jaren is onze organisatie en manier van werken verder verduurzaamd. Denk aan het gebruik van navulverpakkingen, recycling, een energieneutraal kantoor, een dak vol zonnepanelen en een elektrisch wagenpark voor onze medewerkers.

Hoe uit zich dat in uw producten/werkzaamheden?

Positief. Met onze innovatieve en duurzame oplossingen zijn wij in staat klanten te overtuigen voor ons te kiezen. Het brengt kostenbesparingen, creëert een veilige en schone omgeving en is bovenal een duurzame oplossing. Als voorbeeld, tien jaar geleden was het gebruikelijk voor een school of zorginstelling om elk jaar de vloer in de was te zetten (polymeren). Hoge kosten, veel tijd, overlast en niet duurzaam.

Samen met partners ontwikkelde Progenta een duurzame coating op waterbasis welke tot 5 jaar langer mee gaat. Bovendien is het strippen van de vloer minder vaak nodig omdat plaatselijke herstelwerkzaamheden mogelijk zijn. Veel klanten leven in de veronderstelling dat vloeren jaarlijks een nieuwe topafwerking behoeven, echter vloeren zijn tegenwoordig van dusdanige kwaliteit dat met het juiste onderhoud dit niet nodig is. In onze “spotacademy” leren wij onze partners en klanten hoe dit zelf toe te passen. Door op deze manier vloeren vrij te houden van polymeren lever je een enorme gebruiksduurverlenging en waterbesparing.

Toekomstvisie van Progenta met betrekking tot duurzaamheid.

De markt zal zich globaal meer en meer bewust worden van het feit dat verduurzamen een must is. Duurzaam onderhoud en bijbehorende producten zullen vanaf de aanschaf van vloeren worden meegenomen door de klant. Denk bijvoorbeeld aan het leasen van een vloer inclusief installatie, onderhoud en take back aan het einde van de cyclus. Progenta kijkt er enorm naar uit om als kennispartner hier een rol van betekenis in te spelen.