Gispen over duurzaamheid

Gispen staat voor duurzaam design

Wij zijn Gispen. Gispen staat voor duurzaam design. We creëren omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. En stimuleren duurzaam gebruik. Dat doen we al meer dan 100 jaar. Samen met klanten, nationale en internationale ontwerpers en architecten, partners en leveranciers werken we aan verrassende en duurzame oplossingen voor werk-, zorg-, onderwijs- en hospitality- omgevingen.

We kiezen voor circulair ontwerpen, produceren en ondernemen. Innovatief ontwerpen en produceren, slim gebruiken en waardebehoud zijn belangrijke uitgangspunten voor ons.

Gispen is een innovatieleider op het gebied van circulair inrichten. We nemen onze verantwoordelijkheid met een bedrijfsvoering die zo min mogelijk grondstoffen verbruikt. Van productontwerp tot en met retourstromen richten we ons op (her)gebruik en functionaliteit; materialen en componenten hebben meerdere functies en zijn herbruikbaar in ons productieproces. Ook onze toeleveranciers nemen we mee in de principes van hergebruik. We houden regie op alle producten bij klanten. We kennen waarde toe aan deze producten en maken samen goede afspraken over financiële incentives.

Dit houdt in:

  • ontwikkelen van nieuwe producten volgens het circulaire Design Framework

  • hoogwaardig hergebruik van bestaande producten, componenten en materialen;

  • verlengen van de levensduur van bestaand meubilair - REVIVED by Gispen;

  • ombouwen van bestaand meubilair voor nieuwe functies - REMADE by Gispen

  • waardebehoud middels slim inkopen en meubelmanagement

Verandering is de enige constante voor veel bedrijven. Allerlei ontwikkelingen hebben hun impact op organisaties én op de kantoor- en werkomgeving. Er is meer aandacht voor gezondheid, welzijn en prestaties, schaarste aan grondstoffen en bedrijven willen duurzamer ondernemen. Meebewegen met dit soort ontwikkelingen vraagt om een bepaalde dynamiek in uw werkomgeving. De producten van Gispen zijn een prachtige oplossing om invulling te geven aan deze dynamiek.

Bekijk website partner