Maiburg over duurzaamheid

Wij houden rekening met de effecten van de producten en toepassingen op mens en milieu. 

Als importeur en groothandel is assortimentsbeheer onze dagelijkse bezigheid. Belangrijk aandachtspunt bij de samenstelling van ons assortiment is de mate van duurzaamheid van de producten. Wij houden rekening met de effecten van de producten en toepassingen op mens en milieu. Wij zijn continu op zoek naar alternatieve producten met een betere milieuprestatie en stimuleren de productontwikkeling van onze leveranciers. Waar mogelijk proberen wij wettelijk opgelegde grenswaarden (ruim) te overtreffen. Nieuwe innovatieve producten geven wij een kans en steun in de rug.

Maiburg levert constructief en decoratief plaatmateriaal, schuurmateriaal, lijmen en producten voor het leggen, afwerken en onderhouden van vloeren. In het kader van duurzaamheid spelen bij deze productgroepen (natuurlijke of herwinbare) grondstoffen, oplosmiddelen, emissies en vluchtige organische stoffen (VOS) een rol. 

Ook voor begeleiding bij een project en/of het implementeren van een nieuw duurzamer productieproces staan wij je terzijde. Wij kunnen je adviseren over alle certificeringen en keurmerken, vertellen over praktijkervaringen van andere bedrijven en actief begeleiden.

Bekijk website partner